#DeIubitDeosebit - Despre dragostea de a scrie

#DeIubitDeosebit - Despre dragostea de a scrie

15.02.2020 10:24

Câte tipuri de iubire există? Câți oameni sunt. :)

De aici a pornit ideea campaniei noastre, #DeIubitDeosebit. În fiecare zi, până pe 29 februarie, vă vom povesti despre 17 tipuri de iubire diferite. Astăzi scriem despre... scris. Scris-ception. :)

Cuvintele pot fi ca raze X, dacă le folosim cum trebuie, vor trece prin orice. Citești și ești străpuns. Așa suntem și noi când o citim pe Adina Scorțescu, ziarist și blogger. Adinei îi place să scrie despre orice, dar în special despre oameni. Tot de aici vine și inspirația ei. „La mine nu funcționează deloc <<găsitul inspirației>>. Mai apropiat mi-e <<cheful de scris>>, care vine când întâlnesc oameni. Și atunci îmi vine să le dau povestea mai departe, ca să se bucure și alții”. Inspirație, inspirație, dar blocajele apar și ele. Adina le depășește prin setarea deadline-urilor, astfel reușește să mențină și autenticitatea poveștilor: „Nu este despre mine, ci despre oamenii despre care scriu”.

Rămânem tot la bucuria de a scrie, unde Adina ne-a povestit despre „ZI DA!”, sufrageria ei virtuală: „Ieșim/fugim din lumea noastră într-o grămadă de moduri, nu? Dar când o persoană în carne și oase te lasă să intri în lumea ei pentru câteva ore, e ca atunci când te îndrăgostești! Și câteodată ies povești frumoase, pe care le scriu din sufrageria mea nevirtuală, povestite mai apoi în spațiul virtual.”

Și că tot a venit vorba de întâlniri, am fost curioși cu ce scriitor ne-ar da Adina întâlnire - Deborah Harkness, în special trilogia „All Souls”, recomandarea perfectă mai ales pentru luna aceasta, a iubirii. Iar dacă vreți să o cunoașteți pe Adina (și) mai bine, cam așa s-ar prezenta ea: https://zi-da.ro/

Se spune că scriem pentru a trăi de două ori: în moment și-n retrospectivă. S-o dăm înainte cu trăitul, spunem noi. :) Dar până atunci, te așteptăm in vizită, poate-ți găsești și tu inspirația pentru scris sau măcar ceva bun, care să-ți meargă direct la suflet. :) Dăm share împreună la iubire, da? #DeIubitDeosebit