În urmă cu 6 ani am avut o idee care s-a născut din pură pasiune: să facem pâine și patiserie artizanală în România, așa cum am învățat noi în Franța. Cu produse proaspete, cu ingrediente bune și cu tehnica deprinsă la școala de gastronomie Cordon Bleu sau în anii în care am lucrat în restaurante și patiserii prestigioase din Paris. Ideea s-a transformat până astăzi într-o afacere cu peste 50 de angajați și cu un program care începe în fiecare zi la 5.30 dimineața și se termină seara târziu, chiar și după ce închidem magazinele.

Citește mai mult

Cu o vechime de mii de ani, mărțișorul continuă să fie prezent în fiecare zi de 1 Martie. Însă și el, ca toate lucrurile care străbat istoria, a fost trasformat de vremuri și oameni.

Citește mai mult

Mă bucură foarte mult să scriu despre Mărțișor, începutul drumului meu de cusături, fiindcă este chiar perioada în care am cunoscut-o pe Irina și am descoperit Pain Plaisir. 

Citește mai mult

Dacă ai venit la noi în magazine, cu siguranță ai remarcat-o. Este cea mai mare pâine a noastră. O vezi întreagă sau tăiată în bucăți, are o crustă brun închis, dar când muști din ea este subțire și crocantă. E pâinea noastră țărănească și ne place tare mult. Și nouă și clienților noștri.

Citește mai mult

Unelte pentru bucurie

21.12.2018 19:04

Crăciunul nu vine singur. Vine cu zâmbet și bucurie, cu drag și pofta de a dărui. Pe scurt, are uneltele lui să ne facă fericiți, iar Moșul este marele complice.

Citește mai mult

Multă lume mă întreabă cum a fost viața mea înainte de a veni în România, așa că încerc să scriu câteva rânduri în care să povestesc câte ceva despre mine înainte de Pain Plaisir.

Citește mai mult

În franceză i se spune levain, în engleză sourdough (aluat acru). În română îi zicem maia. La genitiv se spune maielei. Oricum am numi-o, fără ea, pâinea noastră nu ar avea gustul, aspectul, crusta atât de crocantă și de subțire, miezul alveolat și nu s-ar păstra atât de bine mult timp. Si nici nu ar fi atat de apreciata.

Citește mai mult
Setare Direcție Descendentă