În inima orașului, înapoi pe rafturi: produsele preferate revin la Pain Plaisir!

În inima orașului, înapoi pe rafturi: produsele preferate revin la Pain Plaisir!

29.07.2020 12:26

Avem vești bune din regatul croissantelor și al pâinii. Produsele voastre preferate au revenit la raft și altele noi așteaptă să fie încercate. Anemona, amandina, éclaire-ul cu caramel sărat, pain perdu exotic, verrine cu tapioca și multe altele pot fi de acum găsite din nou în magazinele Pain Plaisir. Happy? Noi sigur suntem, fiindcă ne bucurăm de fiecare dată când vă vedem reacția atunci când obervați pe rafturi toate bunătățile preferate, de care ne-ați întrebat de atâtea ori.

Pandemia ne-a surprins sau mai degrabă ne-a prins destul de pregătiți. Încă de la primele vești, sfârșit de februarie și început de martie, am achiziționat dezinfectant, mănuși, măști și toate cele necesare pentru desfășurarea activității în deplină siguranță. Am mers pe principiul better safe than sorry. Cu toate acestea, am fost nevoiți să luăm o hotărâre grea: funcționarea pe baza unui meniu restrâns, cu doar o parte dintre produse. Am suplimentat însă, din timp în timp, cu câte un produs dintre cele pe care le aveam anterior. Și ne bucurăm că acum am reușit să reintroducem o bună parte dintre acestea.

Rând pe rând, au revenit la raft covrigeii auriți cu chimion, anemona vanilată atât de fragedă și pain chocolat-ul cu migdale. Ne-am jucat și am venit cu un nou pain perdu, unul exotic cu aromă de vacanță, cu ananas, cardamom și papaya confiate, fiindcă, izolați la domiciliu, ne-am găsit refugiul în tot ce ne poate oferi confort și iz de călătorie. Tarta cu căpșuni a fost un real succes. Nu o spunem noi neapărat sau ca să ne lăudăm, ci o spun toți prietenii Pain Plaisir care ne-au călcat pragul / ne-au salutat de la geam și care au cumpărat-o pentru că era foarte aspectuoasă, descoperind că uneori, gustul bate aspectul, așa cum a fost în cazul tartei cu căpșuni.

A urmat éclaire-ul cu caramel sărat, a cărei revenire a produs lacrimi de bucurie. Din nou, nu exagerăm, o prietenă de-a noastră ne-a spus că a plâns când a văzut éclaire-ul preferat în vitrină. Așa că am plusat cu încă un éclaire după o rețetă nouă: cu ciocolată cu lapte și alune de pădure, mai fresh, pentru menținerea siluetei. Le regăsiți pe amândouă, mândre tare, în vitrinele noastre. Ultimele apariții sunt celebra amandină cu ciocolată și noul verrine cu tapioca, piure de cocos, lapte de orez, mure, zmeură, căpșuni, coacăze negre și roșii, suc de mere și jeleu cu fructul pasiunii. Știm cum sună. Dacă nu l-ați încercat, vă așteptăm să îl încercați și să ne spuneți cum vi se pare.  

Pe partea de brutărie, am reintrodus croissantul cu măsline și roșii uscate, bagheta cu chorizo și foccacia cu măsline și roșii uscate. Și tot recent, Tom Rees, co-founder și patiser boulanger Pain Plaisir, care ne-a încântat cu o mulțime de rețete în perioada izolării (le puteți găsi aici în EN, cu echivalent în RO), a testat o nouă rețetă de pâine cu dovleac și semințe integrale, iar acum aceasta vine într-o nouă formă, foarte sățioasă, cu o textură mai complexă, dar la fel de gustoasă sau poate și mai. Voi decideți.

Noi vă așteptăm să încercați sau reîncercați toate produsele, sperăm să vă aducă bucurie, așa cum și pe noi ne bucurăm să le facem. Ne găsiți pe Barbu Delavrancea nr.1 și la noua locație, pe Puțul Lui Zamfir nr.60.

Postat în Povești din brutărie De:
Pain Plaisir