Unelte pentru bucurie

Unelte pentru bucurie

21.12.2018 19:04


Crăciunul nu vine singur. Vine cu zâmbet și bucurie, cu drag și pofta de a dărui. Pe scurt, are uneltele lui să ne facă fericiți, iar Moșul este marele complice. Nu am putut să rezistăm și am devenit imediat ajutorul lui. Așa că i-am rugat pe copiii mici și mari să lase scrisorile lor cu dorințe în sacurile Moșului din magazinele Pain Plaisir. Dacă Moș Crăciun este al tuturor, bineînțeles că este și al patiseriei franțuzești.

Dincolo de toate, scrisorile primite ne-au oprit puțin din agitația firească a pregătirilor. Au fost ca un dar pentru noi, fiindcă v-am simțit aproape. Pentru câteva momente, citind gândurile voastre, am realizat cât de frumos este să îndeplinești dorințe, să dăruiești și să aduci zâmbete. Ne-a placut la nebunie să primim aceste scrisori. În fiecare zi verificam sacii să vedem ce scrisori au mai sosit. În ultimele zile le-am primit pe cele mai frumoase. Probabil că și cei care veneau în magazin au început să simtă Crăciunul și de aceea scrisorile erau din ce în ce mai savuroase.

Marturisim că am învățat de la mama lui Tom, o veritabilă englezoaică, ce înseamnă cu adevărat să faci cadouri. Pur și simplu ne-am distrat căutând idei de cadouri pentru fiecare și apoi împachetându-le.



Când am vorbit cu aleșii Mosului la telefon, era o încântare în vocea lor pe care cu greu o poți suscita la cineva, mai ales cand nu vă cunoașteți. Tot ce pot să zic este că a fost o bucurie molipsitoare. Părinții copiilor au fost și ei foarte încântați. Nu ai cum să fii altfel când Moșul a prins viață și pentru ei. Așa că am „complotat” cu Moșul ca dorințele să se îndeplinească.


Ne-a impresionat micuța domnișoară Ana, care și-a împodobit cu drag scrisoarea, de aceea, i-am luat acel LegoCity pe care și-l dorește. Apoi l-am așteptat pe Tudor să îi sclipească ochii de bucurie când vede mașina cu telecomandă. Domnișoarei Miruna i-am luat o bicicletă artizanală făcută din sfoară și boabe de cafea și am lăsat scrisoarea la vedere, fiindcă nu aveam număr de telefon să o anunțăm.



După cum spuneam, și adulților li s-au îndeplinit dorințele. O pereche de mănuși pentru derdeluș a fost darul pentru Gabriela, iar pe Anne cărțile „Siddharta” de Hermann Hesse și „Puterea Prezentului” de Eckhart Tolle sigur o vor încânta. Și încă ceva. Ne-a surprins tare mult Daniela care își dorește fericire și voie bună, dar și un Pain Plaisir mai spre sudul Bucureștiului. Semn că cineva ne duce dorul si ne vrea mai aproape. Îi scriem și noi Moșului, la rândul nostru și îi trimitem Danielei cozonacul dorit.



De povestit sunt multe. În fiecare scrisoare se află dorințe și visuri de toate culorile și gusturile. Noi ne bucurăm că putem îndeplini câteva dintre ele. Pentru asta Moș Crăciun ne-a dat o super putere: ne place ce facem.

Sărbători aromate tuturor! 

Postat în Povești din brutărie De:
Irina