#DeIubitDeosebit - Iubirea pentru familie

#DeIubitDeosebit - Iubirea pentru familie

27.02.2020 10:25

Câte tipuri de iubire există? Câți oameni sunt. :)

De aici a pornit campania noastră, #DeIubitDeosebit. În fiecare zi, până pe 29 februarie vom povesti despre 17 tipuri de iubire diferite.

Astăzi suntem martorii iubirii pentru familie, așa cum este ea văzută și trăită de Vera. Familia pentru ea nu a fost un “mi s-a dat și fac ce pot”, ci o alegere conștientă: “venirea copiilor în viața noastră a fost un acord cu sinele că e momentul să mai renunțăm la oglindă și ego, dar nu total, ei trebuie să fie parte din viața noastră.” Ziua lor începe cu muzică și micul-dejun împreună și se închide cu armonie în fața unui film sau cu scandal în fața alegerii unui film. :) Pentru ea, familie înseamnă ei 4, plus cea extinsă, unde sunt toți cei dragi: “Familia noastră este o casă cu ușa deschisă și cuptorul încins.” În plus, familia este “acasă”, “există și momente în care ni se clatină pământul și busola nu mai indică Nordul, dar trec”, ne-a spus atât de frumos Vera. În schimb, nu există o “rețetă” a fericirii în familie, deși viața este plină de “rețete” care nu se aplică. Un început bun spre această fericire ar fi ca înainte să ai o familie, să ai un cuplu. Apoi pot urma copiii, iar ai Verei sunt exact roz și bleu – “Raportul, care este un dat, unul mai mare și unul mai mic, îi face să se dezvolte în feluri diferite, chiar în contrast...unul poate fi dominant ca să obțină ce vrea, celălalt găsește niște tertipuri dulci, dar fiecare iși găsește drumul.”

Ar fi o lume ideală dacă iubirea și familia s-ar subînțelege una pe cealaltă. “Dacă s-ar subînțelege, cu siguranță am putea fi mai mulți oameni fericiți, care la rândul nostru să-i facem și pe alții fericiți. Din păcate, pentru că așa este natura umană, iubirea este un tsunami doar la început, apoi este un vals între iubirea de sine și iubirea celorlalți. Familia este iubire doar dacă toți participanții ei sunt capabili de iubire, atât de dat, cât și de primit, și chiar sunt lăsați să iubească.”

Ia-i pe cei care sunt familie pentru tine și vino pe la noi. Noi te așteptăm cu drag și cu un ceva bun, care să-ți ajungă direct la suflet. :)

Dăm share împreună la iubire, da? #DeIubitDeosebit

Postat în Povești din brutărie De:
Irina