Patiserie
-
Nou!
Cu buzele rotunijte, pronunţaţi [moallleo)]. Indiferent dacă ne simţim bine pronunţându-l sau nu, în mod cert ne simţim bine mâncându-l.
Senzaţia catifelată şi ciocolatie ne învăluie cerul gurii şi rămâne cu noi mult timp după ce moelleux a dispărut din farfurie.
18,00 RON -
Nou!Jucăuși cum suntem, am reinterpretat amandina clasică, îmbinând arome tradiționale cu elemente exotice. Stratul Dubai este făcut cu ciocolată cu lapte amestecată cu fistic, tahini și cataif. Fisticul aduce un crocant plăcut și aromă de nuci, în timp ce tahini, făcut din semințe de susan măcinate, oferă o cremozitate unică și un profil de gust mineral care completează dulceața ciocolatei. La final, cataiful subțire și crocant adaugă textură transformând fiecare înghițitură într-o experiență plăcută. Amandina Dubai nu doar că sărbătorește gustul familiar al amandinei, dar oferă și o privire asupra influențelor culinare din Orientul Mijlociu. Este perfectă pentru cei care doresc să se răsfețe cu ceva atât familiar, cât și nou.228,00 RON
-
Nou!Jucăuși cum suntem, am reinterpretat amandina clasică, îmbinând arome tradiționale cu elemente exotice. Stratul Dubai este făcut cu ciocolată cu lapte amestecată cu fistic, tahini și cataif. Fisticul aduce un crocant plăcut și aromă de nuci, în timp ce tahini, făcut din semințe de susan măcinate, oferă o cremozitate unică și un profil de gust mineral care completează dulceața ciocolatei. La final, cataiful subțire și crocant adaugă textură transformând fiecare înghițitură într-o experiență plăcută. Amandina Dubai nu doar că sărbătorește gustul familiar al amandinei, dar oferă și o privire asupra influențelor culinare din Orientul Mijlociu. Este perfectă pentru cei care doresc să se răsfețe cu ceva atât familiar, cât și nou.304,00 RON
-
Cozonacul nostru încântat este rodul impletirii tehnicii franțuzești pentru aluatul clasic de Brioche cu unt și fasonarea românească cu umplutură de nuci și cacao, să fie toate colțurile cât mai satisfăcute. În aluat am presărat portocală confiata și stafide brune, să mai găsim câte o surpriză din când în când. Atenție! Poate conține urme de coajă de nucă, deși furnizorul nostru de nuci românești are un sistem de sortare bine pus la punct, uneori este posibil să mai fie câte una. Le sortam și noi înainte de a le folosi, pentru o a doua măsură de siguranță.70,00 RON
-
Nou!
Așa cum Roma n-a fost creată într-o zi, nici noi n-am reușit să avem un cozonac de post decât după mult timp. Iertare că a durat atât, dar în sfârșit suntem mulțumiți de rezultat. Dificil de conciliat lipsa grăsimii animale cu textura pufoasă a unui cozonac, dar după multe încercări, "Evrika" ni s-a arătat! Băutura vegetală din orez și uleiul de sâmburi de struguri ne-au satisfăcut exigențele în materie de textura, gust și sănătate, suntem încrezători că nu suntem singurii.
50,00 RON -
Un croissant proaspăt şi bine făcut este inegalabil. Frăgezimea straturilor şi delicateţea untului, în contrast puternic cu senzaţia de crocant pe care o întâmpinăm chiar înainte de a mușca, aduc o satisfacţie pură şi plină. Întodeauna proaspete, făcute de noi, facem tot ce putem în a controla toate etapele de fabricaţie pentru a obţine cel mai bun croissant.12,00 RON
-
Un clasic al patiseriei franțuzești, éclair a reușit să cucerească mintea și inima iubitorilor de deserturi bune din toată lumea. La Pain Plaisir punem mare preț pe tehnica folosită, dar și prospețime. Aluatul de choux este un aluat pretențios, fiert și bine amestecat de brațe puternice, până când ajunge la textura perfectă. În cuptor, crește frumos și ajunge la forma bine cunoscută. Un deliciu pentru papilele gustative, éclair caramel este umplut din abundență cu o cremă mătăsoasă și ușoară de caramel sărat "homemade", învelit cu un strat generos de caramel sărat și decorat cu perle crocante. Glazura de deasupra nu este foarte dulce, noi credem că mai puțin zahăr ne permite să savurăm mai bine gusturile, fără să ne simțim "vinovați", ci pur și simplu să savurăm cu adevărat un desert echilibrat și extrem de gustos.26,00 RON
-
Aluat memorabil de CROISSANT cu zahăr şi pudră de vanilie, Anemonele (Kouign Amann pentru cunoscători), ne dau o lecţie de simplitate şi armonie. Secretul este tehnica perfecţionată în timp de a împături aluatul cu zahăr infuzat cu vanilie timp de mai multe zile. Rezultatul este un aluat capricios şi dificil de lucrat, dar ne simţim răsplătiţi atunci când vedem finalul.
Anemonele lui Ştefan Luchian ne-au oferit inspiraţia pentru denumirea această jucăuşă şi poetică.
15,00 RON