Patiserie
-
Choux a la crème
O prăjitură adânc înrădăcinată în memoria gustativă, choux a la crème este irezistibil de delicioasă.
Coaja de choux, crocantă și ușor sărată contrastează puternic cu finețea cremelor de vanilie și Chantilly îmbogățită cu mascarpone. Alune caramelizate, ascunse în interior, relevă o altă surpriză crocantă și rotunjesc complexitatea gustului.
28,00 RONTartă cu fistic
Fistic, fistic, fistic! De 3x fistic! O cremă de fistic copt la bază, o cremă de fistic, lapte și unt la interior, iar deasupra o pasta din frișcă, ciocolată albă și… fistic! Plus, o surpriză delicioasă la interior: confitură de zmeură. O experiență pe care nu vreți să o ratați! De găsit în toate magazinele Pain Plaisir.32,00 RONCutie biscuIți vegani si fără gluten
În urma numeroaselor cereri primite, am dezvoltat rețeta de biscuiți vegani și fără gluten. Cu ingrediente cât se poate de curate și pusi pe seducție, te vei îndrăgosti de textura casanta și gustul bun și pland. ATENTIE: Sunt facuti in laboratorul nostru unde se proceseaza si faina cu gluten, nu sunt pentru persoanele care sufera de boala celiaca!!!24,00 RONNew York Roll cu ciocolată
Mesdames et Messieurs, l’incroyable, le fabuleux… New York Roll Ciocolată! Inovație americană bine ancorată în tradiția franțuzească, este o reinterpretare a clasicului croissant, diferența fiind în modalitatea de rulare a aluatului și particularitățile coacerii. Își păstrează straturile bine conturate ale unui croissant, având în același timp o textura mai crocantă. Deosebit de importantă este calitatea aluatului care, la Pain Plaisir, este făcut zilnic în metoda tradițională și folosind doar ingrediente curate. După coacere și răcire este umplut cu o cremă onctuoasă de ciocolată și apoi decorat cu un strat fin și puțin dulce de ciocolată și boabe de cacao mărunțite. Rezultatul este remarcabil la nivel de gust și textura, cu un mare potențial de a crea dependență și a genera nevoia de mânca încă unul. În plus, e și ușor instagramabil! Bon appetit!26,00 RONClafoutis cu vișine
Pentru iubitorii de vișine, noi vă propunem o felie de claufoutis, poate chiar două.19,50 RONNew York Roll cu fistic
Mesdames et Messieurs, l’incroyable, le fabuleux… New York Roll Fistic! Inovație americană bine ancorată în tradiția franțuzească, este o reinterpretare a clasicului croissant, diferența fiind în modalitatea de rulare a aluatului și particularitățile coacerii. Își păstrează straturile bine conturate ale unui croissant, având în același timp o textura mai crocantă. Deosebit de importantă este calitatea aluatului care, la Pain Plaisir, este făcut zilnic în metoda tradițională și folosind doar ingrediente curate. După coacere și răcire este umplut cu o cremă onctuoasă de fistic și apoi decorat cu un strat fin și puțin dulce de glazură și fistic măcinat. Rezultatul este remarcabil la nivel de gust și textura, cu un mare potențial de a crea dependență și a genera nevoia de mânca încă unul. În plus, e și ușor instagramabil! Bon appetit!26,00 RONPlăcintă cu mere și zmeură felie
Plăcinta cu mere și zmeură...sună banal, dar chiar nu este nevoie de cuvinte pentru a o descrie. E suficient să o gustați. "Simțuri asaltate" este primul lucru care vine în minte. Aluatul breton pe care îl folosim nu are comparație în gust și textură, dar nici în cantitatea de unt folosită. Am putea să-i spunem regele aluaturilor dulci și nu am comite nicio ofensă.
Amestecul de mere și zmeura, prezent la gust și contrast cu biscuitul breton, echilibrează cu timiditate studiată întregul ansablu. De neratat.18,50 RONNou!Coș Complet
Coșul conține un cozonac, o cutie cu biscuiți ovăz, vin Secret Barrel, punguta biscuiti ghimbir si scortisoara (5 stelute), o punguță bezele, alaturi de o inimioară textilă realizată handmade.200,00 RONMelc cu stafide
Modelată perfect dintr-un aluat de croissant rulat cu cremă patisserie și stafide, această delicatesă este tentația franțuzească căreia nu îi poți rezista. Délicieux!15,00 RONAmandină 1 persoană (fără gluten)
Reinterpretarea celebrei Amandine, a reprezentat pentru patiserii Pain Plaisir un moment nostalgic și pasional – ca orice produs cu multă ciocolată! Pentru versiunea noastră, folosim cremă de ciocolată neagră, blat din cacao și pudră de migdale, însiropat cu cafea espresso, lămâie, rom autentic de 15 ani vechime. Rezultatul este fin, intens, cu toate aromele inițiale prezente, foarte bine integrate. În plus, Tort Amandina are un conținut scăzut de zahăr și NU CONȚINE GLUTEN.
Fabricată într-o unitate care procesează făină, care conține gluten.
32,00 RONMoelleux au chocolat
Cu buzele rotunijte, pronunţaţi [moallleo)]. Indiferent dacă ne simţim bine pronunţându-l sau nu, în mod cert ne simţim bine mâncându-l.
Senzaţia catifelată şi ciocolatie ne învăluie cerul gurii şi rămâne cu noi mult timp după ce moelleux a dispărut din farfurie.
13,00 RONBiscuit cu măr
O altă idee inspirată de zburdălnicia copilăriei, biscuitul cu măr atât de ubicuu pentru noi toţi, ne oferă o stare de confort şi o familiaritate dezinvoltă seducătoare în simplitatea ei.
10,50 RONCozonac Enchanté
Cozonacul nostru încântat este rodul impletirii tehnicii franțuzești pentru aluatul clasic de Brioche cu unt și fasonarea românească cu umplutură de nuci și cacao, să fie toate colțurile cât mai satisfăcute. În aluat am presărat portocală confiata și stafide brune, să mai găsim câte o surpriză din când în când. Atenție! Poate conține urme de coajă de nucă, deși furnizorul nostru de nuci românești are un sistem de sortare bine pus la punct, uneori este posibil să mai fie câte una. Le sortam și noi înainte de a le folosi, pentru o a doua măsură de siguranță.115,00 RONCozonac vegan
Așa cum Roma n-a fost creată într-o zi, nici noi n-am reușit să avem un cozonac de post decât după mult timp. Iertare că a durat atât, dar în sfârșit suntem mulțumiți de rezultat. Dificil de conciliat lipsa grăsimii animale cu textura pufoasă a unui cozonac, dar după multe încercări, "Evrika" ni s-a arătat! Băutura vegetală din orez și uleiul de sâmburi de struguri ne-au satisfăcut exigențele în materie de textura, gust și sănătate, suntem încrezători că nu suntem singurii.
57,50 RONCroissant
Un croissant proaspăt şi bine făcut este inegalabil. Frăgezimea straturilor şi delicateţea untului, în contrast puternic cu senzaţia de crocant pe care o întâmpinăm chiar înainte de a musca, aduc o satisfacţie pură şi plină. Întodeauna proaspete, făcute de noi, facem tot ce putem în a controla toate etapele de fabricaţie pentru a obţine cel mai bun croissant.
9,00 RONÉclair caramel
Un clasic al patiseriei franțuzești, éclair a reușit să cucerească mintea și inima iubitorilor de deserturi bune din toată lumea.
La Pain Plaisir punem mare preț pe tehnica folosită, dar și prospețime. Aluatul de choux este un aluat pretențios, fiert și bine amestecat de brațe puternice, până când ajunge la textura perfectă. În cuptor, crește frumos și ajunge la forma bine cunoscută.
Un deliciu pentru papilele gustative, éclair caramel este umplut din abundență cu o cremă mătăsoasă și ușoară de caramel sărat "homemade", învelit cu un strat generos de caramel sărat și decorat cu perle crocante. Glazura de deasupra nu este foarte dulce, noi credem că mai puțin zahăr ne permite să savuram mai bine gusturile, fără să ne simțim "vinovați", ci pur și simplu să savuram cu adevărat un desert echilibrat și extrem de gustos.
21,00 RONPain au Chocolat
Aparent, nimic mai mult decât un CROISSANT în care împăturim 2 batoane de ciocolată 48%.
Şi totuşi, magia se întâmplă şi avem o supriză gurmandă şi dulce. Mic răsfăţ de dimineaţă sau amiază, este de neratat.
10,50 RONPain au Chocolat Migdale
Este un Pain au chocolat în varianta ultra. Acoperit cu o cremă de migdale și fulgi de migdale, pain chocolat este copt din nou, iar rezultatul este delicios de bun și de plăcut.
Cine poate să-l mănânce pe tot?
19,50 RONAnemonă
Aluat memorabil de CROISSANT cu zahăr şi pudră de vanilie, Anemonele (Kouign Amann pentru cunoscători), ne dau o lecţie de simplitate şi armonie. Secretul este tehnica perfecţionată în timp de a împături aluatul cu zahăr infuzat cu vanilie timp de mai multe zile. Rezultatul este un aluat capricios şi dificil de lucrat, dar ne simţim răsplătiţi atunci când vedem finalul.
Anemonele lui Ştefan Luchian ne-au oferit inspiraţia pentru denumirea această jucăuşă şi poetică.
13,00 RONBrownie Vegan (de post)
O prăjitură cu gust divin ce te va cuceri instant de la prima degustare!
13,00 RONPlăcintă cu mere și zmeură 4 persoane
Plăcinta cu mere și zmeură...sună banal, dar chiar nu este nevoie de cuvinte pentru a o descrie. E suficient să o gustați. "Simțuri asaltate" este primul lucru care vine în minte. Aluatul breton pe care îl folosim nu are comparație în gust și textură, dar nici în cantitatea de unt folosită. Am putea să-i spunem regele aluaturilor dulci și nu am comite nicio ofensă.
Amestecul de mere și zmeura, prezent la gust și contrast cu biscuitul breton, echilibrează cu timiditate studiată întregul ansablu. De neratat.74,00 RONCutie mare biscuiţi cu ovăz
Crocanţi, dulci, săţioşi…pur şi simplu delicioşi, biscuiţii sunt aranjaţi într-o cutie simpatică, gândită pentru a fi oferită sau împărţită cu cei dragi.
44,00 RONCutie mică biscuiţi ovăz
Crocanţi, dulci, săţioşi…pur şi simplu delicioşi, biscuiţii sunt aranjaţi într-o cutie simpatică, gândită pentru a fi oferită sau împărţită cu cei dragi.22,00 RONNou!Punguță biscuiți cu Scortisoară și Ghimbir
Biscuiți delicioși cu unt, scortisoară și ghimbir, ambalați într-o punguță delicată, potrivită pentru un cadou nevinovat sau pentru momente egoiste.
Sunt biscuiții noștri de sezon rece, cei ce apar în magazinele noastre înaintea primilor fulgi de zăpadă.
Casanți și fragezi, ne duc cu gândul la povești orientale și cer un moment de reflexie la bucuriile simple ale vieții.
Punguța conține 6 bucăți.
15,00 RON