Anul în care am făcut cea mai bună pască #pleziristă

Anul în care am făcut cea mai bună pască #pleziristă

28.04.2021 11:18

Pasca este unul dintre cele mai așteptate produse ale anului. Dacă pentru cozonac nu avem de obicei un motiv foarte întemeiat pentru a-l coace, pasca este un simbol exclusiv al paștelui. Cu o conotație puternic religioasă și o istorie foarte veche, preparatul cu brânză și uneori stafide, pasca, este nelipsită de pe masa de Paște.

Există foarte multe tradiții în jurul acesteia și a ingredientelor care contribuie la realizarea pascăi. De exemplu, la țară, în Bucovina, cojile folosite la pască se aruncă, astfel încât ograda să fie protejată. În multe zone din țară, pasca nu se consumă dacă nu este sfințită și, chiar și atunci, se mănâncă în prima zi de Paște ca să alunge necazurile.

De-a lungul timpului, produsul s-a transformat. De la pâinea făcută din 5 tipuri de făină, care se spune că era anterior pasca, la cea fără pic de făină sau cu aluat de cozonac, dulce, aromat, cu cremă de brânză dulce, cu stafide, de brânză sărată sau de ciocolată, pâinea a devenit simbolul sărbătorii pascale, care adună toată familia în jurul mesei.

La noi, la Pain Plaisir, pasca este un produs #plezirist foarte special. Am pornit cu un aluat de cozonac pe care am încercat să îl îmbunătățim de la an la an, cu vanilie, cu rafinarea cremei de brânză și stafide, cu din ce în ce mai puțin aluat care să desăvârșească gustul. Credem că am reușit. Anul acesta, în aluatul nostru am adăugat mult unt, iar crema este un amestec minunat de brânză și vanilie. De-a lungul timpului am vrut să venim cu ceva mai bun și mai bun. Acum, am găsit echilibrul între gusturi, arome și texturi. Așa ne-au spus toți cei care au încercat pasca de anul acesta și ne bucură cel mai mult atunci când primim feedback bun, fiindcă #NePlaceCeFacem în continuare. Și vrem să devenim tot mai buni, cu produse cât mai bune. Așadar, vă așteptăm pe la noi să încercați pasca de anul acesta și să vă convingeți!

Postat în Povești din brutărie De:
Irina PainPlaisir