Declarăm deschis sezonul Beaujolais Nouveau!

Declarăm deschis sezonul Beaujolais Nouveau!

15.11.2021 10:38

Anul acesta, sezonul Beaujolais Nouveau începe joi, 18 noiembrie. Conform tradiției, vinul este inaugurat în a treia zi de joi din luna noiembrie și simbolizează sfârșitul recoltei. Era un motiv de sărbătoare în urmă cu un secol, când a apărut, în regiunea care îi poartă numele din Franța și așa este și pentru noi acum. Deși nu mai sărbătorim strângerea recoltei ca pe vremuri, motive de petrecere avem: că suntem sănătoși, că facem în continuare ce ne place cel mai mult, că am deschis al treilea magazin, pe George Enescu 25 și ne pregătim de al 4-lea și de mutarea producției în Sema Park, că este al 8-lea Crăciun pe care îl petrecem împreună și tot asa! 

Beaujolais este un moment special din an. Este primul vin scos la vânzare în același an al recoltării, fără învechire. Este un vin fructat, cu note de coacăze, căpșuni, zmeură și banană. Simplu și proaspat, ușor de băut, este rezultatul unei fermentații rapide, care are drept rezultat un vin curat și plin de arome.

 

Strugurii din sudul Burgundiei din care se face vinul sunt culeși manual. Vinul trece și printr-o proces de fermentație prin macerare carbonică. Asta înseamnă că strugurii sunt puși în cazane fără să fie zdrobiți, iar fermentația se realizează în boabele de struguri, astfel că gustul este unul unic, foarte fructat.

 

Vinul se poate găsi începând cu 18 noiembrie în toate magazinele Pain Plaisir: în Kiseleff, pe strada Barbu Delavrancea 1, în Floreasca, pe Puțul lui Zamfir 60 și la Piața Romană, pe George Enescu 25. :) Până atunci propunem (doar) câteva produse #pleziriste, care, credem noi, se potrivesc foarte bine cu vinul Beaujolais. Ne place să fim pregătiți.

Postat în Povești din brutărie De:
Irina PainPlaisir