Chec cu confit de fructe, o rețetă simplă de la Tom Rees, patiser boulanger Pain Plaisir

Chec cu confit de fructe, o rețetă simplă de la Tom Rees, patiser boulanger Pain Plaisir

02.04.2020 11:35

Colegul nostru, Tom Rees, își face mereu de lucru în bucătărie și gătește câte ceva bun. După ce în weekend ne-a arătat cum să facem confit de grapefruit, astăzi ne dă o rețetă foarte simplă de chec pe care să îl facem în bucătăria noastră, acum că avem mai mult timp liber acasă și putem să ne exersăm abilitățile culinare cu rețete ușoare și delicioase. Dăm legătura în bucătăria lui Tom și vă urăm spor la treabă! 


Rețeta aceasta de chec este favorita mea, pentru că o pot prepara foarte simplu. Gătesc foarte rar chec acasă, dar zilele acestea mi s-a părut o ocazie bună, fiindcă am petrecut mai mult timp acasă. Am pregătit prăjitura printre email-uri, WhatsApp și Facetime, fiindcă un desert este întotdeauna binevenit.
Am folosit confitul de grapefruit pe care l-am făcut zilele trecute pentru a da checului un gust dulce amărui și am amestecat cu puțin piper roșu. Rezultatul a fost unul foarte interesant. Checul merge bine cu orice confit de citrice, dar, dacă nu aveți confit, puteți folosi portocală sau lămâie răzuite și, în lipsă de acestea, stafide uscate sau merișoare confiate. 

Checul poate fi păstrat timp de 5 zile la temperatura camerei, înfășurat bine în folie. Eu am măsurat o cantitate pentru două checuri, pe unul l-am pus în congelator pentru săptămâna viitoare, iar unul… a dispărut ca prin magie. :)


Ingrediente pentru o tavă cu diametrul 18 x 7 x 7 cm
- Ouă: 100g
- Zahar: 120g
- Smântână 35%: 60g
- Făină T450: 125g
- Pudră migdale: 25g
- Praf de copt: 3g
- Un praf de sare
- Unt topit: 40g
- Caju prăjit/tocat: 10g
- Confit de grapefruit: 20g
- Un praf de piper roșu

Mod de preparare:
1. Încălziți cuptorul la 160 grade.
2. Prăjiți nucile caju și lăsați-le să se răcească, apoi tocați-le mărunt, în bucăți de 1-2 mm.
3. Adăugați ouăle și zahărul într-un bol și bateți-le cu un tel. Apoi adăugați smântâna și amestecați.
4. Amestecați făina cu pudra de migdale, pudra de migdale, praful de copt și un praf de sare.
5. Adăugați făina și praful de copt în bolul cu ouă, zahăr și smântănă și amestecați bine.
6. Adăugați nucile caju tocate, împreună cu confitul de grapefruit și un praf de piper roșu.

7. Ungeți forma de chec cu unt și presărați puțină făină.
8. Puneți compoziția în formă și asigurați-vă că este întinsă uniform.
9. Timp de coacere: circa 35-40 de minute. Puteți verifica dacă e gata testând checul la mijloc cu o scobitoare sau un cuțit, iar dacă acestea sunt curate când le scoateți, înseamnă că este gata.
10. Scoateți checul din cuptor, așteptați 10 minute înainte să îl scoateți din formă și lăsați-l să se răcească bine pe un grătar.


Mulțumim, Tom, pentru rețetă. Abia așteptăm să vedem cum v-a ieșit vouă rețeta de chec cu confit de grapefruit, ne puteți trimite poze sau întrebări pe e-mail sau pe pagina de Facebook/Instagram. Noi vă urăm mult spor în bucătărie și, mai ales, poftă bună!

Postat în Povești din brutărie De:
Tom