#DeIubitDeosebit - Iubirea de sine

#DeIubitDeosebit - Iubirea de sine

21.02.2020 14:48

Câte tipuri de iubire există? Câți oameni sunt.

De aici a pornit campania noastră, #DeIubitDeosebit. În fiecare zi, până pe 29 februarie vom povesti despre 17 tipuri de iubire diferite.

Iubirea ne aduce față-n față cu propria persoană, acesta ar fi începutul, dar și concluzia a ceea ce urmează să povestim aici, cu puțin... mai mult ajutor de la Iulia Boloca, copywriter by day, content creator by night. „Iubirea de sine este o continuă bătălie între tine și tine. E un roller coaster emoțional al imaginii de sine”, spune ea. Este atunci când ești mândru de tine pentru tot ce ai realizat, când nu mai vrei să fii people pleaser sau când te supără cineva și în mintea ta e un „o să mai auzi tu de mine”. De ea, sigur vom mai auzi.

Pe hârtie sau pe ecran, lucrurile pot părea simple, dar în realitate apare greul, iar cel mai greu în relația cu propria persoană este să fii consecvent: “Într-o zi ești sus de tot, alteori te cauți pe sub preș. În zilele de genul tot tu trebuie să te ridici, să-ți dai două perechi de palme. Palmele alea sunt primul pas către iubirea de sine”. Această dragoste este atât de importantă, crede Iulia, pentru că fără ea nu-i poți iubi pe ceilalți, chiar dacă unii au sentimental că pot. Dar acolo e doar un barter de afecțiune. “Când te iubești pe tine nu ai nevoie de o jumătate, pentru că tu singur ești un tot. Iubirea altcuiva este o extraopțiune, nu o parte lipsă”.

Ca și-n alte cazuri, există și aici o limită pe care dacă o depășești, dai în narcisism. “Iubirea de sine e ca o relație obișnuită în care tu ești de ambele părți. Narcisismul este relația aia în care nu e dragoste, ci obsesie”. A te iubi pe tine nu este vanitate, ci sănătate.

Este greu, dar nici ușor. Însă cea mai aventuroasă călătorie, este cea către sinele tău, cel mai interesant lucru pe care-l vei descoperi, este cine esti cu adevarat, iar cel mai special portret pe care-l vei recunoaște, este portretul sufletului tău. Iar dacă încă nu te-ai aventurat în această călătorie, nu aștepta ziua de mâine pentru a o face. Destinația finală e prea frumoasă.

Și că tot am vorbit de călătorii, te așteptăm pe la noi. Poate nu te putem ajuta cu iubirea de sine, dar te ajutăm măcar cu ceva bun, care să-ți meargă direct la suflet.

Dăm share împreună la iubire, da? #DeIubitDeosebit

Postat în Povești din brutărie De:
Irina