Cea mai simplă rețetă de ouă poșate, cu Tom Rees, patiser boulanger Pain Plaisir

Cea mai simplă rețetă de ouă poșate, cu Tom Rees, patiser boulanger Pain Plaisir

04.04.2020 11:53

Ouăle sunt minunate din atât de multe motive.  În mesele noastre de zi cu zi se prepară rapid, sunt sănătoase și conțin proteine ​​de bună calitate și grăsimi sănătoase, inclusiv omega 3. Cred că reprezintă unul dintre cele mai importante alimente pentru orice tip de bucătărie. Rar veți putea găsi un astfel de produs, care este folosit de fiecare țară din lume, atât pentru mâncărurile savoury, cât și pentru cele dulci.

De la clasicul ou prăjit pentru micul dejun, la un souffle mai sofisticat, cu trufe negre și parmezan, de la înghețata tradițională de vanilie, la un custard japonez chawanmushi umami, ele au un rol extrem de important atât în crearea diferitelor gusturi și texturi, precum și-n valoarea nutritivă pe care o aduc acestora.

Pot fi chiar considerate trei ingrediente diferite - ou întreg, gălbenuș și albuș, fiecare oferind o gamă uriașă de avantaje pentru bucătar: îngroșarea sosurilor, definirea unui consommé, legarea ingredientelor unei prăjituri sau chiar ungerea unui croissant cu ele. Sunt cu adevărat incredibile. Încercați acum să găsiți un alt produs atât de versatil.

Ouăle poșate sunt ușor de comandat într-un bistro pentru brunch-ul dvs. de duminică, cu puțin sparanghel aburit sau cu somon afumat. Sunt un pic mai greu de făcut acasă, dar foarte satisfăctor odată ce ai dezvoltat o metodă bună.

Eu am învățat să le fac acum câtiva ani, când lucram la hotelul tatălui meu. La început a fost un dezastru pentru că nimeni nu mi-a arătat cu adevărat cum să le prepar și în prima mea zi, mi s-a înmânat chiar o comandă pentru 2 ouă poșate cu haddock afumat (e un pește asemănător codului). Oh, dear. :) Din fericire, bucătarul a apărut și m-a salvat, arătându-mi câteva secrete despre cum poți face ouă poșate folosind doar o tigaie, un tel și o lingură. Și chiar și acum, încă folosesc aceeași metodă. Nu am investit niciodată în vreo ustensilă specială, îmi place simplitatea de a le prepara fără niciun echipament și de a le face să arate precum bilele de mozzarella.

Sunt cel mai mare fan al unui simplu ou poșat pe o felie de pâine țărănească prăjită cu unt și sare de mare Maldon. Însă, am descoperit și noi combinații în ultima perioadă, de când stau mai mult timp acasă. De exemplu, o felie de pâine țărănească cu cremă de brânză de capră, avocado, lime si fulgi de chilli japonezi. Sau astăzi, când am prăjit miez de la o pâine țărănească în ulei de măsline pentru a face crutoane, peste care am pus, bineînțeles, ouăle poșate, alături de câteva ciuperci și roșii, puțin pesto proaspăt și niște fulgi de spirulină. Puteți mânca un ou poșat cu absolut orice vă place. Iată o metodă simplă de preparare. :) 

Mod de preparare:

1. Într-o tigaie medie puneți apă până la jumate și adăugați un pahar mic cu oțet alb (50 ml). Acesta va ajuta la păstrarea ouălor întregi.

2. Așteptați să înceapă să fiarbă apa, dar nu prea tare pentru că astfel, oul se va rupe. Trebuie să amestecați ușor pentru a ajuta la menținerea ouălor rotunde.

3. Preparați-vă pâinea și celelalte garnituri dorite.

4. Spargeți ouăle separat, în căni mici de cafea. Nu crăpați coaja pe marginea tigăii și nu puneți oul direct în apă pentru că nu veți obține rezultatul dorit.

5. Când apa firbe, amestecați puțin cu un tel sau cu o lingură, apoi lăsați-o să se liniștească.

6. Reduceți flacara de la plită pentru ca apa să fiarbă încet, apoi puneți ușor ouăle, pe rând, unul peste celălalt.

7. Le puteți muta ușor cu o lingură pentru a le ajuta să se facă uniform.

8. Gătiți-le aproximativ 3 minute pentru un gălbenuș moale sau mai mult, dacă vă plac mai bine făcute.

9. Folosiți o lingură pentru a le ridica ușor și a verifica dacă sunt gătite cum doriți, prin strângerea gălbenușului între degetul mare și cel arătător.

10. Când sunt gata, scoateți-le și așezați-le pe un prosop de hârtie pentru 30 de secunde pentru a se usca puțin înainte de a le pune pe farfurie.

11. Condimentați cu sare și piper.

12. Mâncați. :) Poftă bună!

Postat în Povești din brutărie De:
Tom