Primul Crăciun în pandemie

Primul Crăciun în pandemie

26.11.2020 14:44

Pare greu de crezut că ne apropiem de Crăciun, anul acesta a trecut parcă mai repede decât alți ani. Ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Ne gândim la luna decembrie, în mod obișnuit o lună aglomerată și solicitantă și am decis să scriem despre asta pe blog, pentru că ni se pare important să împărtășim emoțiile și gândurile noastre cu voi, cei care ne urmăriți, veniți la magazinele noastre și consumați produsele Pain Plaisir.

Cu câteva luni înainte de Crăciun începem să planficăm Sărbătorile. Adică să știm ce produse speciale vom face, la care vom renunța temporar, cum vom prelua comenzile, care este orarul magazinelor și cum vom lucra în schimburi și multe alte detalii care poate nu par importante, dar care sunt cruciale în zilele aglomerate.

În fiecare an, am îmbunătățit această planificare și am încercat ceva nou, adăugând de fiecare dată un grad de complexitate – cum ar fi preluare comenzi online până la tot felul de metode pentru a pregăti și identifica comenzile cât mai rapid. Într-un an, de Paște, am încercat și să facem livrari – a fost un fiasco deplin, cred că au fost doar câteva comenzi care au ajuns la timp, însă majoritatea nu a ieșit așa cum ne-am dorit. Suntem norocoși că avem clienți înțelegători. Vă mulțumim. :) Am învățat atunci să nu ne forțăm să facem ceva la care nu ne pricepem și pentru care nu avem resurse. Așa că nu cred că vom mai încerca să facem asta prea curând, amintirea acelei zile este încă dureroasă pentru mine. Anul acesta nu prea avem cum să extragem învățăminte din trecut, nu ne-am confruntat cu o pandemie până acum. Avem experiența Paștelui, care ni se pare încețoșat și cumva misterios. Pandemia tocmai se instalase, dar tot nu prea ne imaginam că această grozăvie va continua atât de mult.

Am fost pe cât de pregătiți am putut fi și suntem conștienți că au fost multe persoane deranjate de modul în care am gestionat coada în condiții foarte stricte de distanțare socială. Mulțumim pentru întelegere, promitem să facem mai bine pe viitor.

Ne punem multe întrebări legate de Crăciunul 2020: Oare vom avea clienți? Pentru ce ne pregătim, un Crăciun aglomerat, sau cel mai linistit din istoria noastră? Vor mai veni oamenii să cumpere cozonac, sau vor face acasa, sau cumpără din timp un cozonac cu termen mare de valabilitate, așa cum al nostru nu e? Mai facem coșuri de Crăciun? Să lansăm comenzile pentru decembrie furnizorilor, sau să riscăm să rămânem fără ingrediente? Cum să gestionăm coada? Ce putem face pentru a câștiga mai multă siguranță fizică? Se pleacă din București sau nu? Va fi mai aglomerat pe 21 în loc de tradiționalul 24 decembrie? Și tot așa, tirul întrebărilor continuă, ni le punem cu toții, tot timpul. Așa că am ajuns la concluzia că va fi cum va fi. :)

Iar în acest timp, misiunea noastră este să păstrăm standardul cu care ne-am obișnuit până acum – gust delicios și proaspăt, rapiditate în servire, la care să adăugăm măsuri de distanțare socială și siguranță, chiar și în zilele aglomerate. Așadar, avem o provocare suplimentară anul acesta – cum să gestionăm aglomerația în magazine și să servim cât mai mulți clienți într-un timp cât mai scurt. Facem tot ce ține de noi să iasă totul așa cum trebui și vă rugăm să ne îngăduiți cu răbdare, într-un an în care știm că tocmai această răbdare v-a fost pusă greu și constant la încercare.

Vă mulțumim și vă dorim Sărbători #CoapteÎnInimaOrașului! :)

Irina

Postat în Povești din brutărie De:
Irina PainPlaisir