Mă bucură foarte mult să scriu despre Mărțișor, începutul drumului meu de cusături, fiindcă este chiar perioada în care am cunoscut-o pe Irina și am descoperit Pain Plaisir.
Citește mai multBlog
Dacă ai venit la noi în magazine, cu siguranță ai remarcat-o. Este cea mai mare pâine a noastră. O vezi întreagă sau tăiată în bucăți, are o crustă brun închis, dar când muști din ea este subțire și crocantă. E pâinea noastră țărănească și ne p... Citește mai mult
Crăciunul nu vine singur. Vine cu zâmbet și bucurie, cu drag și pofta de a dărui. Pe scurt, are uneltele lui să ne facă fericiți, iar Moșul este marele complice.
Citește mai multTom Rees, chef brutar Pain Plaisir: „Primele cuvinte pe care le-am învățat în română sunt pâine la copaie”
Multă lume mă întreabă cum a fost viața mea înainte de a veni în România, așa că încerc să scriu câteva rânduri în care să povestesc câte ceva despre mine înainte de Pain Plaisir.
Citește mai multÎn franceză i se spune levain, în engleză sourdough (aluat acru). În română îi zicem maia. La genitiv se spune maielei. Oricum am numi-o, fără ea, pâinea noastră nu ar avea gustul, aspectul, crusta atât de crocantă și de subțire, miezul alveola... Citește mai mult