Echipa

Echipa

Fondatorii Pain Plaisir, Tom Rees si Irina Stancescu, au venit in Bucuresti de la Paris, unde au lucrat in domeniul gastronomiei la nivel inalt. Tom provine dintr-o familie cu tradiție în domeniul restaurantelor, astfel că, de când era mic, a avut contact cu gastronomia, ajungând să lucreze ca patiser la restaurantul parizian Pierre Gagnaire, un restaurant cu 3 stele Michelin. Mai apoi și-a urmărit pasiunea pentru boulangerie alaturându-se echipei lui Cyrill Lignac ca Chef Boulanger. Irina a absolvit cursurile de cuisine și patisserie Cordon Bleu de la Paris (Grand Diplome), a lucrat ca bucătar la Pierre Gagnaire, unde l-a cunoscut pe Tom, iar apoi într-una dintre cele mai cochete patiserii din Paris, Pain de Sucre.

Tom e îndrăgostit de pâine, de când se știe, asa a învățat să facă pâine bună. Irinei îi place să facă deserturi și să gătească. Amândurora le place sa manance.

De la deschidere, in 2013, Pain Plaisir a crescut si s-a dezvoltat continuu, avand acum o echipa de peste 50 de persoane. Nucleul dur al echipei, cum spunem noi, este format din primii angajati, care au investit timp, energie si emotie in dezvoltarea produselor si a proceselor care dau viata magazinelor in fiecare zi, fie ca vorbim despre partea de productie, de vanzare sau, mai putin vizibila, partea administrativa.

Aceasta crestere a echipei si dezvoltare individuala este una dintre cele mai mari satisfactii pe care le resimtim in fiecare zi. Cu adevarat ne place ce facem si ca o facem impreuna.

 • Valorile

       Pentru noi, brutăria artizanală înseamnă lucrul cu mâinile, atenta selecție a ingredientelor și respectarea rețetelor dezvoltate de-a lungul timpului, cu seriozitate si constanță, cantități mici și prospețime. A lucra în mod artizanal nu înseamnă a ramâne ancorați în (...)

  about-us

  citește mai mult...
 • Tehnica

       Zilele la Pain Plaisir încep foarte devreme! La 5:30 sosesc brutarii, iar primul lucru pe care îl fac este să pună pâinile mari la copt! Avem cuptoare foarte performante, care pornesc singure la 4 dimineața, astfel că atunci când ei sosesc, sunt bine încinse (...)

  about-us

  citește mai mult...
 • Povestea noastră

       Ideea din spatele Pain Plaisir a fost foarte simplă și așa este și acum. Ne-am dorit să facem pâine și patiserie artizanală, așa cum am învățat în Franța, produse proaspete, cu ingrediente bune, cu tehnică și cu amour! Doream să excelam la asta, replicănd experiențele (...)

  about-us

  citește mai mult...