Tehnica

     Zilele la Pain Plaisir încep foarte devreme! La 5:30 sosesc brutarii, iar primul lucru pe care îl fac este să puna pâinile mari la copt! Avem cuptoare foarte performante, care pornesc singure la 4 dimineața, astfel că, atunci când ei sosesc, sunt bine incinse. Abia apoi se face cafea pentru personal. E important să începem cât mai devreme ca să avem timp pentru a pregăti toate produsele până la ora 8 , când se deschid magazinele!

    Dimineața, totul este  precizie și cadență. Toate gesturile și procesele trebuie făcute intr-un anumit ritm, e foarte puțin loc de improvizație. Sigur, se întâmplă și neîntâmplate, dar încercam să le gestionăm cât putem de bine. Una dintre ele se întâmplă când brutarul nu se trezește, atunci în mod clar tot programul este dat peste cap. De aceea, acum avem 2 brutari care încep in același timp, astfel incât, dacâ i se întâmplă unuia dintre ei, celălalt se poate descurca singur până când somnorosul ajunge!

      La 7 sosește personalul care lucrează în magazine și care pregătește magazinul pentru deschidere - aranjează produsele la raft și face cafeaua pentru ceilalți membri ai echipei. E important momentul acela de cafea de dimineață, dar el se întamplă întotdeauna după ce treaba este facută. Asta e prioritatea noastră, a tuturor – să fim pregătiți dimineața. Odată ce magazinele sunt aprovizionate, ritmul se schimbă. Facem o mică sedință de producție, stabilim planul pentru ziua respectiva, facând o listă cu mis-en-place-ul necesar, împărțim sarcinile, râdem, glumim și trecem la treaba! Coacem pe tot parcursul zilei, dar dimineața este cel mai greu pentru că trebuie sa facem multe produse și avem nevoie de concentrare maximă.

     La noi nu prea se vorbește dimineața, așa de concentrați suntem cu toții. Este o atmosferă frumoasă, plină de adrenalină și concentrare. Începem să palavragim târziu.

    În jurul prânzului avem iarași câteva ore de adrenalină, căci vin și mai mulți clienți, astfel că, în funcție de ce este nevoie, începem să coacem din nou. Acum este momentul în care trebuie sa anticipăm ce anume ne mai trebuie pentru după-amiază, astfel încât la închidere să nu mai avem multe produse rămase, dar totuși să fie suficiente pentru cei care sosesc târziu. În mod clar, spre seară, rafturile încep să se golească. Acest lucru ne permite să nu avem pierderi și să ne păstrăm angajamentul de a vinde doar produse proaspete.

 • Povestea noastră

       Ideea din spatele Pain Plaisir a fost foarte simplă și așa este și acum. Ne-am dorit să facem pâine și patiserie artizanală, așa cum am învățat în Franța, produse proaspete, cu ingrediente bune, cu tehnică și cu amour! Doream să excelam la asta, replicând experiențele (...)

  about-us

  citește mai mult...
 • Valorile

       Pentru noi, brutăria artizanală înseamnă lucrul cu mâinile, atenta selecție a ingredientelor și respectarea rețetelor dezvoltate de-a lungul timpului, cu seriozitate si constanță, cantități mici și prospețime. A lucra în mod artizanal nu înseamnă a rămâne ancorați în (...)

  about-us

  citește mai mult...
 • Echipa

    Suntem 2 asociați, iar unul este englez. Tom provine dintr-o familie cu tradiție în domeniul restaurantelor, astfel că, de când era mic, a avut contact cu gastronomia, ajungând să lucreze ca patiser la restaurantul parizian Pierre Gagnaire, un restaurant cu 3 stele Michelin(...)

  about-us

  citește mai mult...